Jameson Caskmates

Ben jij een heel lekker flesje tegengekomen? Vertel ons er alles over!
smuiger
actief lid
Berichten: 615
Lid geworden op: Ma Mar 04, 2013 18:50
Locatie: Koog aan de Zaan
Contact:

Jameson Caskmates

Berichtdoor smuiger » Do Dec 28, 2017 21:31

Jameson Caskmates is ontstaan uit een toevallige ontmoeting tussen de hoofddistilleerder van Jameson en de hoofdbrouwer van Cork’s Franciscan Well Brewery. Zij dachten: als bier in oude whiskeyvaten kan rijpen, kan whiskey ook in oude biervaten rijpen! De whiskey heeft daarom een iets donkere kleur gekregen, maar is hierdoor ook heerlijk soepel en je proeft de tonen van cacao, koffie en toffee. Kortom, een heerlijke combinatie!


tot zover Gall en Gall. echt lekker drinkt lekker weg en voor het geld niet laten staan.
Bijlagen
img_299080_Gall_500.png
img_299080_Gall_500.png (89.18 KiB) 53 keer bekeken

smuiger
actief lid
Berichten: 615
Lid geworden op: Ma Mar 04, 2013 18:50
Locatie: Koog aan de Zaan
Contact:

Re: Jameson Caskmates

Berichtdoor smuiger » Za Jan 20, 2018 13:14

Stoofvlees met whisky???? zonde of erg lekker. ik ga het proberen.

250 ml runderbouillon
olijfolie om te bakken
2 grote uien, in dikke plakken
1 teentje knoflook, grof gehakt
500 gr in blokjes gesneden stoofvlees
60 ml Famous Grouse whisky
zout en peper naar smaak
1 theelepel gedroogde Provencaalse kruiden
1 volle theelepel gerookte paprikapoeder
2 aardappels, geschild en in grote stukken gesneden
2 grote paddenstoelen, in dikke plakken gesneden
maïzena, gemengd met water (indien nodig)
1 eetlepel gehakte platte peterselie (optioneel)

Bereidingswijze:
- Zet de slow cooker op 'Laag'. Maak de bouillon met kokend water en zet apart. Verhit een grote koekenpan met olijfolie op een middelhoog vuur en doe de uien erbij. Bak 5 minuten en voeg dan de knoflook toe. Roerbak nog een minuut en haal vervolgens de uien en knoflook met een schuimspaan uit de pan en doe ze in de slowcooker.
- Zet het vuur hoog, voeg meer olie toe indien nodig en doe het rundvlees erin. Roer voortdurend met een houten spatel. Het idee is om het vlees snel dicht te schroeien. Haal het na een paar minuten uit de pan en doe ook dit in de slowcooker.
- Giet de whisky in de pan en roer een paar minuten. Draai het vuur laag en voeg de helft van de bouillon toe. Giet de rest van de bouillon in de slowcooker. Roer de bouillon en whisky in de pan en als het begint te koken doe je het in de slow cooker. Voeg alle kruiden en de aardappelen toe. Meng goed en doe de deksel erop. Laat ongeveer 6 uur zachtjes koken.
- Ongeveer 2 uur voor het serveren, doe je de paddenstoelen erbij. Roer dit goed door en zet de deksel er weer op. Na ongeveer anderhalf uur kijk je hoe dik de saus is. (Slowcookers hebben de neiging om veel vloeistof te produceren). Het idee is om een enigszins dikke jus die nog steeds vloeibaar is te maken. Voeg de maïzena gemengd met water, indien nodig, toe om het te laten indikken. Roer en zet de deksel er weer op.
Serveer in een diepe kom. Garneer met gehakte platte peterselie (optioneel).
Enjoy!


Terug naar “Whisky!”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast