Afspraken bij deelname aan toerritten/evenementen

Waar staat The Whisky Trail voor?
Gebruikersavatar
McEagle
heel veel berichtjes
Berichten: 10326
Lid geworden op: Za Jan 31, 2009 00:00
Locatie: Elden
Contact:

Afspraken bij deelname aan toerritten/evenementen

Berichtdoor McEagle » Wo Okt 10, 2012 20:33

Iedere deelnemer aan een The Whisky Trail (TWT) evenement neemt deel op eigen risico. De deelnemer en/of de introducé is zelf aansprakelijk voor eventuele zelf (of door derden) opgelopen schade en vrijwaart de organisator van het evenement van welke aansprakelijkheid dan ook. Meedoen aan een TWT evenement is altijd voor eigen risico.

Houd je aan de verkeersregels, rijd niet te snel en houd voldoende afstand. Het niet naleven van de verkeersregels valt onder de verantwoordelijkheid van elke individuele deelnemer.

Verschijn bij aanvang van een rit áltijd met een afgetankte motor. Ook al hoeft er nog maar 5 liter in.

Rijd, waar mogelijk, in baksteen formatie. Vermijd het 'naast je voorganger kruipen', vooral in bochten. Je voorganger heeft er dan geen zicht meer op waar je bent en kan schrikken als hij je plotseling naast zich ziet. Haal daarom ook niet de mededeelnemers van de rit in.

Let ook, bij het wegrijden vanuit stilstand, op je voorganger. Verzeker je ervan dat die daadwerkelijk wegrijdt alvorens je zelf optrekt.

Behoud je plaats in de groep tijdens de gehele rit: zo kom je er het snelste achter of er iemand gemist wordt.

Wanneer de groep zich in tweeën splitst (b.v. bij een verkeerslicht), wordt er bij de eerst volgende veilige plaats, en uiterlijk bij de eerste afslag gewacht tot de rest weer bij is.
Als er gewacht moet worden (bij kaartlezen, pech, splitsen van de groep etc.) stop dan op een veilige plaats. Blokkeer de weg niet.

Wanneer je een onervaren rijder bent en/of in het bezit bent van een wat lichtere motor, is het aan te bevelen om vóór in de groep te rijden. Door optrekken en afremmen, etc. ontstaat een soort harmonica- effect. Als de eerste motor bijvoorbeeld 80 km/u rijdt, moet de laatste vaak boven de 100 km/u rijden om bij te kunnen blijven. Onervaren rijders achter in de groep zouden dan gevaarlijke manoeuvres uit kunnen gaan halen om bij de groep te blijven.

Terug naar “Wat je moet weten over The Whisky Trail”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast